Testamentera en gåva till Bidragsstiftelsen

Genom att inkludera Bidragsstiftelsen i ditt testamente så bidrar du till ett bättre och rikare liv för personer med nedsatt rörelseförmåga, även i framtiden. Skriv direkt online eller boka ett rådgivande möte först.

Skriv testamente snabbt, enkelt och kostnadsfritt

Att leva med nedsatt rörelseförmåga är en vardag för många människor. De offentliga resurserna för att få hjälp är begränsade. Genom de bidrag vi kan ge, kan vi i vissa fall bidra till ett bättre och rikare liv för människor med nedsatt rörelseförmåga.

Genom vårt samarbete med juristbyrån Lawly så har vi gjort det enkelt att skriva ett testamente. Genom tjänsten nedan skapar du ett juridiskt korrekt testamente och om du vill kan du inkludera en gåva till Bidragsstiftelsens verksamhet.
Testamente

Allt fler väljer att inkludera en gåva i sitt testamente

Funderar du också på det? Alla gåvor är välkomna. Så lite som några procent av din kvarlåtenskap kan göra stor skillnad. En gåva i ditt testamente kan vara ett visst belopp, ett visst föremål eller en andel av din kvarlåtenskap.
En del av kvarlåtenskapen
Värdepapper, aktier eller fonder
Fastigheter och bostadsrätter
Valfritt gåvobelopp

Upprätta testamente online i 3 enkla steg

1

Svara på frågor

Svara på 15–20 enkla frågor om din situation och önskemål. Lawlys jurister finns tillgängliga via chatt eller telefon.
2

En jurist upprättar avtalet

Baserat på dina svar skapas ett personligt anpassat och juridiskt korrekt testamente.
3

Välj hur du vill få det

Ladda ner testamentet direkt eller välj att få det hemskickat. Underteckna och bevittna enligt instruktionerna - klart!

Om Lawly

Lawly är en digital juristbyrå specialiserade inom familjerätt och testamenten. Med hjälp av deras tjänst kan du enkelt skriva ett personligt anpassat och juridiskt korrekt testamente på din dator, läsplatta eller mobil. Om det uppstår några frågor medan du fyller i testamentet finns deras jurister tillgängliga i chatten eller via telefon.

Läs mer om Lawly

Juridiska frågor till Lawly?

Frågor till oss?

Susanne Wettby
susanne@bidragsstiftelsen.se
08-744 12 90
Telefontid, mån–tor 09:30–12:00

Frågor och svar

Här hittar du svar på frågor om testamenten och testamentesgåvor.
Vad är ett testamente?

Ett testamente är en handling där du skriver vad som ska hända med din kvarlåtenskap den dag du går bort. Du kan till exempel skriva in att en person eller organisation ska få en särskild sak eller en viss andel av arvet. Du kan också skriva villkor som ska gälla för det som någon ärver.

När bör jag skriva ett testamente?

Många funderar på att skriva ett testamente men känner sig obekväma och tänker att det där gör jag senare. Det är fullt förståeligt. Men ett testamente är bra att ha oavsett ålder. Det kan behövas för olika faser i livet och bör betraktas som ett levande dokument. När du väl upprättat ditt första testamente är det enkelt att sen göra ändringar om omständigheterna förändras för dig och din familj. Det viktigaste är du skriver det nu när du funderar på det, så det blir gjort.

Kan jag skriva ett testamente själv?

Ja, men det är inget en jurist rekommenderar. Vissa saker är det helt enkelt säkrast att ta hjälp av en fackman för att vara säker på att det blir korrekt gjort. Via Lawlys tjänst kan du dessutom vara trygg med att du får ett testamente som är anpassat efter din personliga situation.

Vad kan jag testamentera?

Om du inte har några barn kan du i princip testamentera bort hela arvet efter dig. Om du har barn har de alltid rätt till att få sin laglott. Laglotten är i regel hälften av allt du äger. I ditt testamente kan du fördela dina tillgångar hur du vill. Det kan vara fastigheter, värdepapper, pengar och möbler eller föremål. Kom ihåg att du kan ändra i ditt testamente när du vill, eller skriva ett nytt.

Hur vet jag om testamentet är giltigt?

För att testamentet ska vara giltigt ska det vara korrekt formulerat, underskrivet och bevittnat. Du kan därför påbörja och avsluta ditt testamente i lugn och ro. Uppstår det frågor eller funderingar längst vägen kan du alltid pausa och återuppta senare. Testamentet är inte helt färdigt förrän du skrivit under och fått det bevittnat.