Sök bidrag
Här får du reda på vem som kan söka, vad du kan ansöka om och hur det går till.


Vem kan ansöka om bidrag
För vuxna över 20 år får bidrag från en stiftelse enligt Skatteverkets regler endast lämnas till en person eller familj vars taxerade inkomst är lägre än 193 200 kr (2022), med tillägg om ett prisbasbelopp (48 300 kr) för varje person som bor i hushållet. Som princip gäller att det inte går att få bidrag varje år. Har du till exempel fått bidrag beviljat 2021 så kan du göra en ny ansökan 2023. Det går inte att få bidrag i efterskott.
Vad kan man söka bidrag för?
- Bidrag till studier
Allt ifrån konst och musik till språk och teknik. Vi har även specifika medel för de som vill lära sig tyska i Österrike. - Tekniska hjälpmedel
Hjälpmedel som samhället inte står för, till exempel dator, smart mobil, surfplatta, tvättmaskin, diskmaskin, torktumlare, hushållsmaskin, anpassning till symaskin, teve, höj- och sänkbar fåtölj eller stokkestol. - Anpassade fritids- och idrottsredskap
Till exempel rullstol, trehjulig cykel, motionscykel, fyrhjuling. - Rehabilitering- eller semestervistelser
I första hand för att täcka kostnader för medhjälpare. I de fallen är det viktigt att du anger resmål, den totala kostnaden och det sökta beloppet.
Bidragsstiftelsen ger inte bidrag till bilinköp eller reparation av bil eller andra fordon.


Hur söker man?
Ansökningstid
Följande uppgifter och handlingar bifogas med ansökan:
- Dina personuppgifter (personnummer, namn, adress etc).
- Ditt senaste skattebesked.
- Läkarintyg som inte är äldre än tre år.
- Uppgifter om vad du söker bidrag för.
Själva ansökan görs i digitalt formulär hos vår partner Webforum. För att skicka in ansökan krävs identifiering med bank-id. Kontakta oss om du inte kan göra ansökan digitalt.
(Kommentar: Vi har inte haft denna information på sajten tidigare så här behöver vi ta fram info som vi kan presentera här som förklarar hur man gör när man söker bidrag för någon annan. Det kan ju tex vara för sitt barn)
Gör din ansökan

Beviljade bidrag
För att få bidraget behöver du först göra en ansökan eller redovisning innan du kan få en utbetalning. Har du exempelvis sökt ett bidrag för en utbildning så behöver du bifoga ditt kvitto, orderbekräftelse eller liknande.