Jennie Isaksson, Osby

Resan som blev en mirakelmedicin

Jennie Isaksson levde ett alldeles vanligt liv med sambo, lägenhet och jobb i skånska Osby. Men under första graviditeten drabbades hon av en ovanlig sjukdom: Guillain-Barrés syndrom. Sjukdomen bryter ner immunförsvaret och orsakar förlamning i hela kroppen, vilket ledde till att Jennie hamnade i rullstol.

–Jag låg på sjukhus i ett år. Periodvis svävade jag mellan liv och död och blev till och med återupplivad två gånger. Men jag tog mig igenom och ut på andra sidan, berättar Jennie.

Fyra barn = fullt upp
Idag lever Jennie ett ganska vanligt familjeliv. Det första barnet följdes av tre till och hela familjen bor i en marklägenhet i Osby.

Med fyra barn råder inga direkta sysselsättningsproblem och den mesta tiden går åt till att att få familjepusslet att fungera hemmavid.

–Barnen är 3, 8, 9 och 12 år gamla, så det är fullt upp hela tiden, skrattar Jennie.

–Jag gillar ju såklart att vara hemma mycket också och vara med familjen, så det är inget problem, säger Jennie med ett leende. Vi lagar mycket mat och kollar film tillsammans, men vi gör också mycket utflykter och picknicks. Vi grillar gärna.

Älskar att resa
Ett stort intresse i familjen är att resa, och det var precis vad pengarna från Bidragsstiftelsen gick till: en rekreationsresa till Gran Canaria för henne och sambon Björn. Det blev en vecka med sol, bad och avkoppling.

– Att bada gick över förväntan, det är inte alltid så lätt för mig. Men jag älskar verkligen att bada! Vi låg också mycket på stranden och solade och bara njöt av värmen. Och på kvällarna var vi ute och åt, det var verkligen total avkoppling!

– Det är så himla betydelsefullt för oss att kunna få göra en sån här resa. Jag är oerhört tacksam för att vi fick möjligheten. Det är fantastiskt att sådana här bidrag finns, det betyder så mycket, avslutar Jennie

– Det är så himla betydelsefullt för oss att kunna få göra en sån här resa. Jag är oerhört tacksam för att vi fick möjligheten. Det är fantastiskt att sådana här bidrag finns, det betyder så mycket, avslutar Jennie

Vad vill du göra?

Bidragsstiftelsen beviljar varje år bidrag till personer med nedsatt rörelseförmåga. Du kan få bidrag till exempelvis en utbildning, en resa, en dator, ett idrottsredskap, ett hjälpmedel eller något annat som underlättar ditt liv eller tar dig närmare dina mål.