Wilma Frost, Göteborg

Koden knäcktes och nu flyter orden

Wilma Frost hade lätt till orden men skrivandet kändes långt borta. En lärare på skolan uppmuntrade henne och nu är hon fast. Datorn som också är en förutsättning för att göra drömmen till verklighet har äntligen kommit fram.

Wilma Frost är en ung kvinna som fullkomligen bubblar av energi.

– Jag har alltid tyckt om att babbla. Men när det gäller skriftspråket tog det ett tag innan jag knäckte koden, säger Wilma.

Det var när Wilma träffade sin nya lärare i svenska på högstadiet som hon fick uppmuntran att ta steget mot tangentbordet.

– Min lärare märkte att jag hade mycket tankar inom mig. Hon uppmuntrade mig att starta en blogg.

Wilma Frost är uppvuxen i Degerfors och flyttade till Göteborg för ett par år sedan för att börja på Riksgymnasiet där. Det är en skola anpassad för rörelsehindrade.

Kontakten med Bidragsstiftelsen gick via en resa till Sälen. Riksgymnasiet genomför vinterresor som bekostas av fondmedel. En person som hade hand om fonder på elevhemmet tipsade om möjligheten.

– Det gick bra att söka bidrag även som privatperson. Jag fick lite hjälp med det administrativa och snart var ansökan skickad.

Pengarna ska användas till en dator. Drömmen om det framtida yrkesvalet kanske inte är helt oväntat.

– Författare! Om inte det går så kan jag tänka mig att bli socionom eller fritidspedagog. Eller kanske politiker? Jag gillar ju att påverka, säger Wilma.

Arbetslivet närmar sig för Wilma som älskar Göteborg men nu kommer att flytta till Falun för att söka jobb. På frågan om hon funderat på att bli meterolog med tanke på sitt efternamn kommer svaret snabbt.

– Nej, då har jag alltför höga krav på mig att presentera bra väder.

Vad vill du göra?

Bidragsstiftelsen beviljar varje år bidrag till personer med nedsatt rörelseförmåga. Du kan få bidrag till exempelvis en utbildning, en resa, en dator, ett idrottsredskap, ett hjälpmedel eller något annat som underlättar ditt liv eller tar dig närmare dina mål.