Linda Sandström, Piteå

Medföljarens biljett till Playa de la Sura

Linda Sandström blev beviljad ekonomiskt bidrag för att kunna ta med sin kontaktperson på en resa. Nu kunde hon dra iväg utan sina föräldrar. De båda fick en härlig vecka på Kanarieöarna.

Linda Sandström bor i Piteå och jobbar som forskningsassistent på Lunds universitet. På Lindas fakultet forskas det på förbättrad livskvalitet för människor med celebral pares och ryggmärgsbråck.

Linda har själv en spastisk cp-skada, så kallad GMFCS nivå 1, och sitter därför inte i rullstol utan är gångare.

– Jag har rest mycket med föräldrarna till Gran Canaria tidigare men nu öppnade sig en ny möjlighet. När jag satt och kollade efter forskningsanslag så dök Bidragsstiftelsen upp, säger Linda.

Enligt gällande bestämmelser var det sista året som Linda kunde söka bidrag på grund av att hon skulle gå över lönetaket. Men hon sökte inte ersättning till sig själv. Utan till sin kontaktperson som skulle vara medföljande.

– Hon ställde upp utan extra ersättning vilket var fantastiskt. Men det är klart att vi fick en härlig vecka också.

Den egna resan betalade Linda själv. Det ekonomiska bidraget gjorde det möjligt att få en medföljare. Och de båda fick en underbar vistelse på Ocean Beach Club på Playa de la Sura. Hotellet är till viss del tillgänglighetsanpassat.

– Vi låg mest och solade faktiskt. Molniga dagar tog vi promenader tillsammans.

Maten var det heller inget fel på enligt Linda.

– All inclusive och fantastisk mat. Det var en bra final för nu kan jag inte få fler bidrag där. Men jag hoppas att andra provar att ansöka hos Bidragsstiftelsen.

Vad vill du göra?

Bidragsstiftelsen beviljar varje år bidrag till personer med nedsatt rörelseförmåga. Du kan få bidrag till exempelvis en utbildning, en resa, en dator, ett idrottsredskap, ett hjälpmedel eller något annat som underlättar ditt liv eller tar dig närmare dina mål.