Tommy Andersson, Helsingborg

Avspark för ny resa till fotbollsparadis

Tommy Andersson har tröttnat på svensk fotboll. Det är mer fart på det engelska bollspelet, tycker han. Snart bokas Tommys andra resa till fotbollsstaden Manchester där flera matcher ska hinnas med att ses.

Helsingborgaren Tommy Andersson har tidigare via en god man kommit i kontakt med Bidragsstiftelsen. På den tiden var det solresor till Turkiet som lockade.

Men det djupa intresset för fotboll har tagit över. Kontakten med Bidragssiftelsen ledde till möjlighet att åka på den första fotbollsresan under påsken år 2022.

– England är bra både på fotboll och organisation. Buss och lokaltrafik funkar överraskande bra. Vi ringer i förväg och säger att det är en rullstol med. Då möter de upp oss på stationerna och hjälper till, säger Tommy.

Tommy har med sig två personliga assistenter när han åker. De hjälper till att planera resan i god tid i förväg eftersom Tommy har nedsatt talförmåga.

– Det är en hel del samtal på engelska som måste göras. Många begrepp att lära sig för att allt ska gå i lås. Allt det där har jag lärt mig nu.

Exempel på ett sånt brittiskt begrepp är disability liaison officer vilket är en rollbeskrivning på en person som måste kontaktas för att få hjälp med en rullstolsplats.

Nu går snart nästa resa till England och Manchester för att titta på fotboll. Eftersom Tommy är lite mer kunnig om engelsk fotboll än svensken i genomsnitt så ser han både matcher i Premier League och The Championship som engelska division 2 heter.

– Spelprogrammet kommer till midsommar. Då ser vi äntligen vilka matcher vi kan gå på.

Fotbollsresan till Manchester planeras att genomföras i augusti månad.

Vad vill du göra?

Bidragsstiftelsen beviljar varje år bidrag till personer med nedsatt rörelseförmåga. Du kan få bidrag till exempelvis en utbildning, en resa, en dator, ett idrottsredskap, ett hjälpmedel eller något annat som underlättar ditt liv eller tar dig närmare dina mål.