Sebastian Sjölund, Luleå

Spel ger avkoppling från träningen

Sebastian Sjölund är 25 år och kommer från Luleå, där han bor i en lägenhet. Till vardags jobbar han med att tvätta bilar på en bilverkstad. Han trivs bra, både med sitt jobb och med kollegorna.

När Sebastian inte jobbar gillar han att träna styrketräning. Det gör han både hemma och på gym.

–Benpress är kul! Jag gillar militärpress med skivstång också. Det jobbigaste jag gör är en benövning som är jättejobbig.

–Träningen är ett sätt för mig att må bra, men också ett sätt att utmana mig själv och se hur stark jag kan bli.

Kopplar av med film
Annars gillar Sebastian att vara hemma och koppla av med tv och film. Favoritserien heter Paradise PD, en tecknad serie om en brottsdrabbad småstad och dess inkompetenta polis.

–Den är väldigt rolig och knasig. Påminner lite om en annan serie som heter Brickleberry, som jag också gillar. Men jag gillar såklart serier som Simpsons och Family guy också.

–Men det kan bli att jag tittar på lite vad som helst, det beror på vad jag är på för humör.

Hjälper mormor med datorn
Sebastian har sökt, och fått, bidrag till en dator. Den använder han till att spela på. Men inte bara.

–Jag har den till lite av varje. Jag surfar, kollar youtube och lite sånt. Och så hjälper jag min mormor med hennes bokföring. Hon brukar komma över 1-2 gånger i veckan, så vi ses ganska ofta. Men vi jobbar inte bara, vi passar också på att fika och prata lite. Det är viktigt att träffa mormor så mycket jag kan tycker jag.

Gillar World of Warcraft
–Men på helgerna spelar jag en hel del, mest World of Warcraft. Det är ett evighetsspel där man gör uppdrag och dödar fiender bland annat. Det är roligt och man kan spela hur länge som helst. Jag är på level 120.

–World of Warcraft är roligt för det är bra grafik och spännande handling. Jag spelar mycket, men vissa saker i spelet tar ganska lång tid så då kan jag tröttna ibland och pausa lite. Men sen fortsätter jag.

Vill ta körkort
För framtiden vill Sebastian hitta ett jobb som är bättre betalt för att så småningom kunna ta körkort och köpa en bil. Ännu längre fram i tiden har han drömmar om fru och barn och ett hus.

–Vi får väl se när det blir, men det skulle jag vilja, avslutar Sebastian.

Vad vill du göra?

Bidragsstiftelsen beviljar varje år bidrag till personer med nedsatt rörelseförmåga. Du kan få bidrag till exempelvis en utbildning, en resa, en dator, ett idrottsredskap, ett hjälpmedel eller något annat som underlättar ditt liv eller tar dig närmare dina mål.