Linus Hansson, Göteborg

Torsk på fiske med hundra hästar

Linus Hansson från Göteborg jobbar i receptionen på gymkedjan Nordic Wellness där han även har PT-licens. Han spelar också rullstolsinnebandy. Men den stora passionen i livet är havet och fisket. En ny båt gör det möjligt att komma längre ut till den åtråvärda torsken.

– Farsan och jag hade en motorbåt med vanliga sittplatser innan. Det var svårt att ta sig runt på den med rullstolen så det blev mycket stillasittande. Nya båten har ett öppet akterdäck vilket ger helt andra möjligheter, säger Linus.

Drömmen om en ny båt började med en ansökan till Bidragsstiftelsen.

– Jag kände till organisationen genom bandyn där det behövs anpassade rullstolar för att utöva sporten. Så jag chansade och skickade in en ansökan även till detta. Jag trodde knappt på det själv men det lyckades.

Snart ska båten, en Quicksilver 605 pilothouse med hundra hästar, sjösättas i Kode. Därefter ska den köras till sin nya hemort Grebbestad där familjen tillbringar mycket av sin lediga tid. 

Fisket sker med spö, dörja och burar. Linus är en erfaren fiskare i området. Både han och hans pappa har även fiskat en hel del från sina kajaker. De älskar havet och vill alltid komma så nära det går.

– Hummer och krabba har vi fiskat förut. Makrill finns det gott om. Nya båten tar havet bättre så vi kommer längre ut där torsken finns. Det ser jag verkligen fram emot.

Vad vill du göra?

Bidragsstiftelsen beviljar varje år bidrag till personer med nedsatt rörelseförmåga. Du kan få bidrag till exempelvis en utbildning, en resa, en dator, ett idrottsredskap, ett hjälpmedel eller något annat som underlättar ditt liv eller tar dig närmare dina mål.