Marianne Mattsson, Malmö

Smart motor kompletterar eget driv

Som företagare sedan många år har Marianne Mattsson en stark inre motor. Hon är också en utpräglad naturmänniska. Men en nedsatt rörelseförmåga senare i livet har skapat behov av en extra motor som tar henne närmare naturen igen.

Marianne Mattsson bor på en gård i Bunkeflo söder om Malmö. Där har hon bland annat uthyrningsverksamhet och har ägnat mycket tid åt sitt intresse för hästar. För 3,5 år sedan råkade hon ut för en ridolycka.

– Man orkar inte långa sträckor på gräs, grus eller uppför backar med rullstol. Och en elrullstol går inte in i bilen, säger Marianne.

Kontakten med Bidragsstiftelsen kom efter en googling. Det ledde vidare till en ansökan som blev beviljad. Pengarna går till en ny typ av produkt i form av en hjälpmotor som är tillräckligt smidig för att ta med sig överallt.

– Det kopplas framme på den befintliga rullstolen. Som en motor med framhjul och styre. Vi ska till Danmark och titta på den nästa vecka. Jag tror att det är ett italienskt märke.

Vilket passar bra eftersom Marianne har en särbo i norra Italien dit hon äntligen kan resa nu efter att pandemins restriktioner har upphört.

– Jag kan ta med den dit också. Det ger mig en känsla av frihet att kunna komma ut i naturen. Det ser jag verkligen fram emot.

Vad vill du göra?

Bidragsstiftelsen beviljar varje år bidrag till personer med nedsatt rörelseförmåga. Du kan få bidrag till exempelvis en utbildning, en resa, en dator, ett idrottsredskap, ett hjälpmedel eller något annat som underlättar ditt liv eller tar dig närmare dina mål.